Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Adventures Park by ...Scouts 24


... ή αλλιώς Scouts Adventures Park! Όπως είχαμε προαναγγείλει, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ανοιχτή δράση στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, που διοργανώθηκε από την 24η Ομάδα Αεροπροσκόπων Κολωνού και στην οποία συμμετείχαν η 15η Ομάδα Προσκόπων Κολωνού και πολλά παιδιά της συνοικίας της Ακαδημίας Πλάτωνος.


Οι σταθμοί του μεγάλου αυτού Πάρκου Περιπέτειας ήταν η γέφυρα του Commando, η ποδηλασία μετ' εμποδίων, τα τραμπολίνο, η τοξοβολία και η σειρά στόχων. Όλα τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους, απολαμβάνοντας το αληθινό παιχνίδι.


Η ανάγκη των παιδιών να ζήσουν το πρωτόγνωρο συναίσθημα να ανέβουν στη γέφυρα και αφού φορέσουν μποντριέ και κράνος, να αισθανθούν την ένταση της αιώρησης για τα λίγα δευτερόλεπτα της κατάβαση ως τον πύργο στην άλλη μεριά...



...η προσοχή που πρέπει να έχει κανείς για να ισορροπήσει το ποδηλατό του πάνω σε μια σανίδα...

 

...η ψυχραιμία και η αυτοσυγκέντρωση που έδειξαν όσοι σήκωσαν το τόξο, σημάδεψαν και εκτόξευσαν το βέλος προς το στόχο...



...και φυσικά, η φοβερή αίσθηση της ...έλλειψης βαρύτητας όταν παίρνοντας λίγα μέτρα φόρα, βρίσκεσαι για λίγο κάμποσα μέτρα πάνω από τη γη...

...είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που δείχνουν τον τρόπο που έχει ο Προσκοπισμός να προσφέρει στο παιδί εμπειρίες και βιώματα.


Εκτός όμως από τους πρωταγωνιστές, που χωρίς αμφιβολία είναι τα παιδιά, σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και οι συντελεστές που δούλεψαν για το πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την εκτέλεση. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους βαθμοφόρους του Συστήματος.


Ευχαριστούμε τη διεύθυνση της Γ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων για τη βοήθεια στην διεξαγωγή της δράσης, την Εφορεία Υλικού του Σ.Ε.Π.  και τον Έφορο του Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε. Σωτήρη Μαρούδα για τα υλικά που μας δάνεισαν καθώς και τον Αρχηγό Δημήτρη Καΐλη και τους βαθμοφόρους Κωνσταντίνο Σταθιά και Βασίλη Πανταζόπουλο του (νέου) 5ου Συστήματος Προσκόπων Κολωνού για τη βοήθεια και την παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια της δράσης.

Πάντα Ψηλά.

Παύλος Συμπεράς (Κόνδορας)
Α.Σ. 24ου Α/Π Κολωνού

2 σχόλια:

  1. Μπράβο Κονδωρα , μπράβο Ανδρομεδα ,μπράβο 24.
    Τα παιδιά λένε ψάχνουν την περιπέτεια σε μια κουταλια νερό .
    Η δράση τους πρόσφερε μια μεγάλη λίμνη ...
    Μέχρι την επόμενη που εύχομαι να είναι ωκεανός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία δράση!
    Συγχαρητήρια στον φωτογράφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή