Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Το Λεύκωμα των 100 Ετών του Σ.Ε.Π.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της 100ετίας του Ελληνικού Προσκοπισμού, παρουσιάστηκε από το Σ.Ε.Π. στις 12 Δεκεμβρίου 2010 στην αίθουσα «Αθανάσιος Λευκαδίτης» σε ειδική εκδήλωση το Λεύκωμα των 100 Ετών, μία επετειακή πολυτελή τετράχρωμη έκδοση με τίτλο «100 Χρόνια Ιστορία», η οποία περιέχει:
  • Φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την ιστορική πορεία & εξέλιξη της Ελληνικής Προσκοπικής Κίνησης τον αιώνα που μας πέρασε
  • Προσωπικές θέσεις επιφανών προσωπικοτήτων από όλη την Ελλάδα που είναι ή υπήρξαν μέλη της Προσκοπικής Κίνησης.

Οι νυν και τέως Βουλευτές και Υπουργοί κκ. Απ. Κακλαμάνης, Ι. Καψής, Αθ. Τσούρας, Ν. Γκελεστάθης και Αν. Νεράντζης με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. κ. Χρήστο Σταθόπουλο
 
 
Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Απόστολο Κακλαμάνη, Βουλευτή και πρώην Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος τόνισε ότι «Στο βιβλίο αυτό δεν θα βρείτε τεχνοκρατικές αναλύσεις για τα θετικά του Προσκοπισμού. Θα βρείτε απλές, γεμάτες συναίσθημα, αυθόρμητες εξομολογήσεις φτασμένων ανθρώπων, για το πώς σημάδεψε ο Προσκοπισμός τη ζωή τους, πως τους βοήθησε να γίνουν ευτυχισμένοι, χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες του σήμερα. Η έκδοση αυτή, με την συνηγορία κορυφαίων σε κάθε κλάδο ή αντικείμενο δημιουργών - λειτουργών, αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του Προσκοπισμού στο χτίσιμο μίας προσωπικότητας με πολύπλευρα ενδιαφέροντα. Η δυνατότητα που δίνει το προσκοπικό πρόγραμμα στους νέους να ανακαλύψουν παίζοντας τις ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος, την αξία της πνευματικής καλλιέργειας, τη δύναμη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, την σημασία της κοινωνικής συμμετοχής και δράσης και όλα αυτά σ’ ένα σώμα που προσπαθούμε να το βελτιώσουμε χωρίς να μας απογοητεύει, είναι η δύναμη που οδήγησε χιλιάδες συνανθρώπους μας να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, τα κρυφά τους ταλέντα και να πετύχουν κάνοντας για μία ολόκληρη ζωή αυτό που αγάπησαν για πρώτη φορά στους Προσκόπους.»

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό επίσης οι κ.κ. Γιάννης Καψής, δημοσιογράφος και τ. Υπ. Εξωτερικών και Αναστάσιος Νεράντζης, Βουλευτής, καθώς και οι Αθανάσιος Τσούρας και Νικόλαος Γκελεστάθης, τ. Βουλευτές και Υπουργοί, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους παρευρισκομένους αναμνήσεις και προσωπικές εμπειρίες από την προσκοπική τους ζωή και επιβεβαίωσαν ότι ανεξάρτητα με το πόσα χρόνια τους χωρίζουν από αυτή τη ζωή «Μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος».

Η επετειακή έκδοση «100 χρόνια Ιστορία» διατίθεται από το Προσκοπικό Πρατήριο στην τιμή των 18 € - 10% για τους κατόχους προσκοπικής ταυτότητας (16,20 €).

Ένα θαυμάσιο δώρο για τις γιορτές, ένα βιβλίο που αξίζει να το έχουμε όλοι στη βιβλιοθήκη μας και ένα εξαιρετικό αναμνηστικό για τις προσεχείς κοπές της πρωτοχρονιάτικής πίτας των Συστημάτων.
 
Καλές γιορτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου