Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

H Τελετή Ονομασίας των Προσκόπων Έθνους



Η τελετή Ονομασίας των Προσκόπων Έθνους και η απονομή των διακριτικών από τα χέρια της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννας Διαμαντοπούλου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου.
Ήταν 250 πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα αυτοί που έλαβαν το εθνόσημο και φόρεσαν το γαλάζιο μαντήλι με το μαίανδρο, σε μία σπάνια στιγμή για την Προσκοπική τους ζωή, μπροστά στους γονείς τους και στους Αρχηγούς τους.
Η φετινή ήταν η δέκατη τελετή ονομασίας Προσκόπων Έθνους από την ίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, πριν 100 χρόνια, μέχρι σήμερα. Οι Πρόσκοποι Έθνους, Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες, διακρίνονται για τα υψηλά ιδανικά, την πίστη στο Θεό και το αίσθημα προσφοράς προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο. Η ίδια η υπουργός στην ομιλία της ανέφερε ότι «μοιράζεστε μια τιμή του σώματος σας, η οποία λέει πολλά για σας και την Ελλάδα».
Συγχαρητήρια σε όλους και είθε το μονοπάτι της ζωής να οδηγεί τα παιδιά αυτά με πυξίδα τις Αρχές και τις Αξίες του Προσκοπισμού στην επίτευξη των ονείρων τους.
Ένα ιδιαίτερο μπράβο αξίζουν τα παιδιά της Τοπικής μας Εφορείας, για την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Ονομασίας τους ως Πρόσκοποι Έθνους. Μπράβο στον Κωστή Μαυρογιάννη, στον Πέτρο Πετράκη, στον Κώστα Κώτση, στη Βίκυ Σϊνδρου και στην Κωνσταντίνα Λυγίζου από το 15ο Σ.Π.


Στη φετινή Ειδική Δοκιμασία Προσκόπων Έθνους θα συμμετάσχουν άλλα τέσσερα παιδιά μας, ο Πασχάλης Λιόλιος (Κ.Α. Τ.Ε.), ο Άρης Νικόλης (19η Κ.Α.), η Νεφέλη Κουμαριανού και η Νίκη Κοκκίνου (15η Κ.Α.).
Καλή επιτυχία και σε σας παιδιά!
Ανιχνεύετε ψηλότερα και ευρύτερα.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τα όνειρα σου να παίρνουν μορφή..
    Είναι πολύ αισιόδοξο να λές αξίζει..
    Είναι πολύ σημαντικό να λες συνεχίζω..
    Είναι ευτυχία αυτό να είναι μόνο η αρχή ...
    Συνχαρητήρια στα παιδιά που φιλοξενούν και εμάς στο μονοπάτι τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή