Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αρκτούρος - Νυμφαίο - Βάλια Κάλντα - Φλέγκες - Μέτσοβο: Οι δρόμοι της Άρκτου

Μεγάλη Δράση Κοινότητας Ανιχνευτών Τ.Ε Κεραμεικού- Κολωνού
ΠΙΝΔΟΣ 1-11/08/2010

"Τ’ αστέρι του βορριά
θα φέρει ξάστεριά...."


Βήμα το βήμα οι ζωές μας μακραίνουν ώσπου κάποτε γίνονται σκιές...
Το σκοτάδι αυτό φωτίζεται απο μικρά φωτάκια που αχνοφέγγουν στον ουρανό μας. Ενα τέτοιο φως άφησε και αυτή η Μεγάλη Δράση. Οπως τ’ αστέρι του Βορρά, μας έδειξε τον δρόμο και την αξία της Προσφοράς, του σεβασμού προς όλα τα πλάσματα που είναι δίπλα μας και μας οδήγησε ψηλά, εκεί όπου οι ματιές μπερδεύουν το όνειρο με την πραγματικότητα.


Πέντε ημέρες εργασίας στον «Αρκτούρο», το Κέντρο Προστασίας του Λύκου και της Αρκούδας, μας έκαναν να καταλάβουμε πως το πιο απρόβλεπτο και περίεργο πλάσμα στον κόσμο είμαστε εμείς, ο ανθρωπος. Το θαύμα και η καταστροφή περικλείονται μέσα στη φύση μας και η επαφή μας με τα υπόλοιπα πλάσματα είναι που μπορεί να μας τιθασεύσει, ισορροπώντας και ανακαλύπτοντας τη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού μας.


"Τωρά πετώ για της ζωής το πανηγύρι,
τωρά πετώ για της χαράς μου τη γιορτή..."


Και έπειτα το βουνό... η Βάλια Κάλντα με τον μυθικό Αωό και το Αρκουδόρεμα. Κανείς  δεν ισχυρίζεται πως οι Ανιχνευτές πρέπει να είμαστε οι παράτολμοι ορειβάτες ή ακόμα οι ποντοπόροι θαλασσόλυκοι. Ομως ανιχνευτική ζωή έξω απο τη ζωή στη φύση δεν μπορεί να υπάρξει.
Το μεγαλύτερο μάθημα το παίρνει ο καθένας μας όταν βρίσκεται στα παρθένα αυτά τοπία. Εκεί ορίζεται το πραγματικό του μέγεθος. Μέσα στην πόλη όλα δείχνουν στα μέτρα μας όμως το τι πραγματικά είναι ο άνθρωπος φανερώνεται εκεί, στα απόκρημνα βράχια, στα ορμητικά νερά του ποταμού, εκεί όπου η φύση δρα ατίθαση και που ο άνθρωπος για να την αφουγκραστεί οφείλει νού συνάμα και ψυχή.


Επίπονη μα ιδιαίτερα μαγευτική υπήρξε η ανάβαση στις Φλέγκες, τις αλπικές λίμνες με τους τρίτωνες και τις βδέλλες, στα 2000μ. ενώ η επιστροφή απο την κορυφή της Φλέγκας (2160μ) μέχρι τα μετσοβίτικα υψήπεδα, με θέα την τεχνητή λίμνη του Αώου στα δεξιά μας, μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με την έννοια της λέξης «ομορφιά».


«Διώξτε τον ήλιο και τη μέρα απ’ το βουνό,
 για να με δείτε να περνώ σαν αστραπή στον ουρανό.»


Ευχαριστούμε όλους όσους με την συμβολή τους σιγουρεύουν το επόμενο βήμα μας. Τα ίχνη που αφήσαμε ήταν μόνο χαρά και δουλειά!

Ανίχνευε Υψηλότερα και Ευρύτερα

Δημήτρης Καΐλης (Ιππόκαμπος)
Α.Κ.Α. Τ.Ε. Κεραμεικού - Κολωνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου