Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ναυτοπροσκοπική Δράση... στον Όλυμπο

Οι Ανιχνευτές του Κεραμεικού -Κολωνού στο Μύτικα, την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας (2918μ.)

Μέχρι την περασμένη Τρίτη 22 Ιουνίου ήμασταν έτοιμοι να τραβήξουμε γερό κουπί στο προγραμματισμένο Ναυτοπροσκοπικό Ανιχνευτικό Διήμερο της Τ.Ε. Ήλθε όμως ένας απρόσμενος τραυματισμός του αρχικυβερνήτη μας Τζάκαλα και οι βάρκες έμειναν δεμένες στο μόλο... Εμείς όμως ανοίξαμε τα πανιά μας για το βουνό των θεών, τον μυθικό Ολυμπο.
Οι διαδικασίες γίνονται πιο απλές όταν υπάρχει κέφι, διάθεση και ενθουσιασμός. Έτσι, σε χρόνο dt, Βαθμοφόροι και Ανιχνευτές της 19ης Κ.Α. Κεραμεικού και της Κ.Α. της Τ.Ε. Κολωνού αποφάσισαν, οργάνωσαν, ετοίμασαν σακίδια και το Σαββατο 26 Ιουνίου χαράματα ξεκίνησαν για το βουνό των Θεών. Μαζί μας και ο Μενέλαος με το Γιώργο, από την 22η Κ.Α. Άρεως, για να προετοιμάσουν το έδαφος για τη δική τους Μ.Δ.Υ. στον Όλυμπο.
Πράγματι, το εγχείρημα της ανάβασης και της κατάβασης σε βουνά με τέτοιο υψόμετρο είναι δύσκολο. Η κούραση είναι μεγάλη ενώ είναι εντελώς μετέωρο το ζήτημα της κορυφής, μια και η κάθε κίνηση εξαρτάται απο τον απρόβλεπτο καιρό. Σάββατο ανάβαση μέχρι το καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός", στα 2.100 μ., και διανυκτέρευση έξω από το γεμάτο λόγω Μαραθωνίου καταφύγιο, σε αντίσκηνα. Κυριακή πρωί κορυφή (οι περισσότεροι) από Σκάλα. Φωτογραφίες και κατέβασμα από "λούκι", Ζωνάρια και πίσω στο καταφύγιο, και από εκεί κατάβαση στα Πριόνια. Ξημερώματα Δευτέρας επιστροφή στην Αθήνα. Τέλος καλό, όλα καλά! Μενέλαε και Γιώργο, ευχαριστούμε για την παρέα σας και καλή Μ.Δ.Υ.!

Το τι κερδίζει κανείς απο μιά τέτοια εμπειρία, μάλλον δεν θα πρέπει να ειπωθεί απο εμάς αυτή τη φορά. Ισως, αν ρωτούσαμε τους 570 αθλητές απ' όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος την Κυριακή 27 Ιουνίου στον ετήσιο ορειβατικό Μαραθώνιο του Ολύμπου και το πλήθος των απλών ορειβατών που συναντήσαμε στο δρόμο μας να είχαν την απάντηση.

"Το γεγονός ότι ανέβαινα στο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας, το μυθικό Όλυμπο, ήταν για μένα ένα επιπλέον κίνητρο. Ισως το μεγαλύτερο απ όλα. Στο πιο ψηλό σημείο του Ολύμπου, στα 2.900 μέτρα περίπου, όπου φτάσαμε, είναι ο θρόνος του Δία. Με έπιασε ρίγος. Όταν έφτασα σε αυτό το υψόμετρο, σταμάτησα, κοίταξα μια αριστερά μου, μια δεξιά μου, είδα αυτήν την υπέροχη φύση πάνω από τα σύννεφα, το χιόνι και αισθανόμουν ο 13ος θεός του Ολύμπου. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, εγωιστικό, αλλά αυτά τα συναισθήματα είχα..."

Τζανέτης Δημήτρης, Μαραθωνοδρόμος, ετών 49.

Στο βλέμμα τους απαντούσαμε το πάθος, τη χαρά, την ικανοποίηση ενώ περνώντας δίπλα τους σχεδόν άκουγαμε τον παλμό της καρδιάς τους. Ο απλός, κοφτός και απέρριτος χαιρετισμός των ορειβατών στο στενό μονοπάτι οδηγεί τους ανθρώπους πιο κοντά και γεμίζει την ψυχή με κουράγιο και δύναμη.

"Τα πρώτα μαντήλια των 100 χρόνων φάνηκαν και χρωμάτισαν τα γκρίζα βράχια του Ολύμπου. Η μαγεία του προσκοπισμού έσμιξε μ'αυτή της φύσης...! Και η ώρα δείχνει 100!!! 1910-2010 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ"


Και τώρα μας περιμένουν οι Πρέσπες και το Νυμφαίο (19η Κ.Α.), ο Αρκτούρος και η Βάλια Κάλντα (Κ.Α. Τ.Ε.) για τις Μεγάλες Δράσεις μας.

Ανίχνευε Υψηλότερα & Ευρύτερα
Δημήτρης Καίλης (Ιππόκαμπος)
Α.Κ.Α. Τ.Ε. Κεραμεικού - Κολωνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου