Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ανα ΤΙΜΗΣΑΜΕ τον Εθελοντισμό!

Σάββατο 5 Ιουνίου, πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου, Θησείο... O καιρός συννεφιασμένος και βροχερός!
Και με ήλιο και με βροχή, 60 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πλήθος κόσμου έδωσαν το δικό τους "παρών" στην 9η Γιορτή Εθελοντισμού, αποδεικνύοντας με την ενεργή δράση τους ότι ο εθελοντισμός αποτελεί πλέον απαραίτητο στοιχείο για μια κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.
Με μεγάλη συμμετοχή από τους κατοίκους της Αθήνας και στήριξη από το Δήμο Αθηναίων, η ημερίδα - γιορτή αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και στα κρίσιμα οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συμμετείχε με δικό του περίπτερο, από το οποίο βαθμοφόροι και ανιχνευτές των Τ.Ε. Κεραμεικού - Κολωνού και Άρεως ενημέρωσαν τους επισκέπτες της γιορτής για το έργο του Προσκοπισμού, μοίρασαν υλικό και εξήγησαν στον κόσμο τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να γίνει μέλος της πρώτης εθελοντικής κίνησης της χώρας μας.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορευτικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, ενώ το βραδάκι όλοι συμμετείχαν στο flash mob με τίτλο «όλοι μια αγκαλιά!». Η γιορτή ολοκληρώθηκε με συναυλία των Magic de Spell.

Ευχαριστούμε τους δύο Κωνσταντίνους, το Σπύρο, τη Δέσποινα, τον Παύλο, τους τρεις Δημήτρηδες, τη Μαρίνα, το Σταύρο, τη Μάρβι, την Κωνσταντίνα και τους ανιχνευτές που «κράτησαν» για 12 ώρες το περίπτερο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Και του χρόνου…

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα Αρχηγε μου...

    Πραγματι η Γιορτη του εθελοντισμου ηταν πολυ ωραια...
    Καναμε την παρουσια αισθητη σε μια τετοια εκδηλωση, οπου περασε πολυς κοσμος και μας ειδε...
    Πολλοι ηταν αυτοι που λεγανε "υπαρχετε ?" !!!! Και αλλοι χαιροντουσαν που μας εβλεπαν να εχουμε το δικο περιπτερο μας.

    Ελπιζω και του χρονου να ειμαστε εκει, αλλα και σε καθε αλλη παρομοια εκδηλωση. Η παρουσια μας σε τετοια δρωμενα ειναι πολυ σημαντικη.

    Καλη συνεχεια

    Κωνσταντινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδία που με την εθελοντικής εργασία τους ανέδειξαν τον προσκοπικό εθελοντισμό στη γιορτή εθελοντισμού.

    Ο εθελοντισμός για να αναδειχθεί θέλει πολύ ψυχή και κέφι και εμείς οι Πρόσκοποι το διαθέτουμε. Με καλύτερη εσωτερική οργάνωση και απλούστευση των πολύπλοκων σκέψεων μας και της γραφειοκρατίας θα μπορέσουμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την παιδαγωγική και κοινωνική αξία της Κίνησής μας.

    Χρ. Λυγερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή