Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ιππασία στο Πάρκο Τρίτση



Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντωνης Τρίτσης", στους Αγίους Αναργύρους, βρίσκεται κάτω από το γνώριμο λόφο του Εκπαιδευτικού Προσκοπικού Κέντρου ΠΥ.ΒΑ.
Μια ευκαιρία για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ιππασία αποτελεί το Κέντρο Ιππασίας, που βρίσκεται σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο, κοντά στις λίμνες του Πάρκου. Διαθέτει άλογα, αλλά και γαϊδουράκια και πόνυ, με τα οποία μπορούν ενήλικες και παιδιά να κάνουν βόλτα στα μονοπάτια και στους γύρω λόφους.
Οι τιμή για μία βόλτα 10 λεπτών είναι 10 euro με το άλογο ή 5 euro με το γαϊδουράκι, ενώ για μία μεγαλύτερη διαδρομή με το άλογο και μάθημα περίπου μισής ώρας η τιμή είναι 18 euro. Το ποσό μπορεί να κατέβει αν γίνει συνεννόηση για ομάδα, με τον υπεύθυνο του Κέντρου Ιππασίας, κ. Δημήτρη Ρήγκο (697.7162193).

Μία ιδέα για δράση...

Καλό Πάσχα.

6 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κανείς για τι ακριβώς έχει αδειοδοτηθεί ο κύριος Δημήτρης Ρήγκος? Γνωρίζει κανείς από εσάς αν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει άδεια λειτουργίας κέντρου εκπαίδευσης ιππασίας στο πάρκο? Πόσα άλογα αναγράφονται στην άδεια και πόσα παράνομα σταβλίζονται στο πάρκο?
    Σε ποιο στίβο παραδίδονται μαθήματα ιππασίας? Πόσοι μαθητές διδάσκονται ταυτόχρονα στον αυτοσχέδιο στίβο του κου Ρήγκου?
    Έχετε δει τα ζώα? Βρώμικα, αδύνατα, πολλά από αυτά εργάζονται από το πρωί ως αργά το απόγευμα.
    Η Φιλοζωική Εταιρία μήπως θα έπρεπε επιτέλους να παρέμβει?
    Με ποιο τρόπο βγάζει μαύρο χρήμα ο κύριος Ρήγκος ο οποίος σελώνει τα άλογα τα παραχωρεί σε άσχετους αναβάτες-πελάτες έναντι αδράς αμοιβής για ένα Κυριακάτικο περίπατο στα γύρω βουνά? Μάλιστα όσο "βαρβάτο" είναι το άλογο τόσο ανεβαίνει και η τιμή της βόλτας. Ξέρετε πόσα άλογα γυρίζουν πληγωμένα, ταλαιπωρημένα? Πόσοι αναβάτες χτυπούν? Ο έμπειρος συνοδός κύριος Ρήγκος έχει κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει τις γνώσεις του στην Ιππασία? Μήπως θα έπρεπε ο κος Ρήγκος ο οποίος συνοδεύει τους πελάτες στις βόλτες στο βουνό να έχει μονίμως κάποιον ιατρό μαζί του? Και τέλος από ποιους πήρε την άδεια ο κύριος Ρήγκος να περιφράξει δημόσια γη μέσα στο πάρκο?
    Από πότε ο κάθε επιχειρηματίας νομιμοποιείται να καταπατά δημόσια έκταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε

    Όπως είδες, το σχόλιό σου δημοσιεύτηκε, αν και "ανώνυμος".
    Σκοπός αυτού του blog δεν είναι να απαντά σε post με ατέλειωτες σειρες ερωτημάτων. Παρ' όλα αυτά, θέλοντας να συμβάλλω στη συζήτηση, μπαίνω, όσο μπορώ, στην ουσία ορισμένων από τα γραφόμενά σου:

    Επισκέπτομαι πολύ τακτικά το Πάρκο Α. Τρίτση με τον 4 ετών γιο μου. Έχω πάει δύο φορές το μικρό στο Κέντρο Ιππασίας. Και στις δύο, το παιδί έκανε τη "μικρή" βόλτα, των 10 λεπτών. Οι τιμές αναγράφονταν φανερά, ήταν αυτές που αναφέρονται στο post και δεν άλλαζαν ανάλογα με τη "βαρβατίλα" του αλόγου. Οι άνθρωποι μου έδωσαν απόδειξη για τα χρήματα που πλήρωσα, οπότε τα χρήματα αυτά δεν ήταν μαύρα. Ο χώρος ήταν ελεύθερος και όχι περιφραγμένος, όπως αναφέρεις στο σχόλιό σου. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είμαι ειδικός, τα ζώα δεν μου φάνηκαν εξαθλιωμένα.

    Τώρα, για τα υπόλοιπα θέματα που θίγεις, αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε και θέλεις να μας ενημερώσεις, μπορείς να το γράψεις ελεύθερα, αρκεί να έχεις την καλωσύνη την επόμενη φορά να γράψεις και το όνομά σου, διότι αλλιώς το σχόλιό σου δεν θα δημοσιευτεί. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι το "Γεια Χαρά" δεν μπορεί να ξέρει ποιος είναι και τι συμφέροντα έχει ο καθένας που αφήνει ένα σχόλιο εδώ σαν "ανώνυμος", πολύ δε περισσότερο όταν το κείμενο αφήνει σοβαρές αιχμές για παρανομίες και ως ανώνυμο μπορεί να θεωρηθεί δυσφημιστικό.

    Επί της ουσίας, αν πράγματι ισχύουν αυτά που υπαινίσσεσαι, σου συνιστώ να καταγγείλεις τον συγκεκριμένο κύριο στη ΔΟΥ, στον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου ή στη Φιλοζωική Εταιρεία ή ακόμα και να καταθέσεις μία αγωγή εις βάρος του.

    Αγαπώ το περιβάλλον, αναγνωρίζω την αξία και τα προβλήματα του Πάρκου, δεν έχω καμία σχέση και κανένα κοινό συμφέρον με τον κ. Ρήγκο και γράφω με το όνομά μου.

    Φιλικά
    Κώστας Βεργίτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δειλέ Ανώνυμε

    Οι βωμολοχίες σου δεν είναι δυνατόν να δημοσιευτούν. Εκτός από δειλός, μάλλον είσαι και διαταραγμένος, για να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου και να βρίζεις σε ξένα blog. Εκτός αν έχεις συμφέροντα.

    Κώστας Βεργίτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Ανώνυμε, εγώ μπορώ να καταλάβω το λόγο που κρύβεις τηνς επωνυμία σου. Ωστόσο, αν και μετά από 2 χρόνια, η κατάσταση είναι ίδια. Τα ζώα αυτά κακοποιούνται συστηματικά με πολλούς και διάφορους τρόπους... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. Αυτό έχω να γράψω μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπον, αφηστε τις μπουρδες! Το κεντρο ιππασιας πρεπει να κλεισει. Γλιτωσαμε απο του χαρου τα δοντια σημερα εγω και το παιδι μου απο αφηνιασμενο αλογο σε μονοπατι του παρκου. Σιγουρα θα προβω σε ενεργειες και οχι για εκδικηση αλλα γιατι τα αλογα δεν πρεπει να καλπαζουν εκει που περνουν καροτσακια με μωρα...χρυσουλα σταμπελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω απολυτα με τον κυριο ανωνυμο κατι πρεπει να γινει επιτελους με τις συνθηκες διαβιωσης των αλογων .Οσο για τα μαθηματα ιππασιας και μονο η φραση ΄΄οτι και αν γινει ειναι δικη σου ευθηνη΄΄ νομιζω ειναι αρκετη δεν τηρει κανεναν απολυτως κανονα ασφαλειας και εισαι απλα ερμεος στην βουληση του αλογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή