Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ραγίζει απόψε η καρδιά

Υπάρχουν καλλιτέχνες και καλλιτέχνες. Υπάρχουν αυτοί που σα διάττοντες αστέρες, εμφανίζονται από το πουθενά, εκρήγνυνται εντυπωσιακά καθώς μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της γης και χάνονται.
Υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που αναρριχώνται ήσυχα κι αθόρυβα και μένουν πάντα εκεί. Για όσους μπορούν να τους διακρίνουν, για όσους αντέχουν να κοιτάνε για ώρα ψηλά και μακριά.

Ο Νίκος Παπάζογλου ήταν για μένα πάντα κάπου εκεί. Μου τη δίνει που έφυγε. Γιατί να φύγει; Λιγοστεύουν επικίνδυνα «αυτοί». Έφυγε νέος. Σε όλα νέος. Έγινε το κόκκινο μαντήλι του πουλί, τον έκλεισε στα φτερά του και πέταξαν μαζί.


Ραγίζει απόψε η καρδιά με το μπαγλαμαδάκι
Πολλά κομμάτια έγινε, σπασμένο ποτηράκι.

Θυμήθηκα που πίναμε σε τούτο το τραπέζι
Τώρα ποιος ξέρει πού γυρνά, ποιος ξέρει τι γυρεύει

Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δε χορεύει
Ακούνε μόνο την πενιά κι ο νους τους ταξιδεύει

Τυχαία δήθεν αν τη δεις, φέρ’ την στο ταβερνάκι
Κρυμμένος θα ’μαι στη γωνιά, για να την δω λιγάκι

Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δε χορεύει
Ακούνε μόνο την πενιά κι ο νους τους ταξιδεύει.

1 σχόλιο:

  1. Ο Χατζηδάκης ξεσκονίζει παρτιτούρες, ο Άσιμος με τον Παύλο κουρδίζουν κιθάρες, ο Λοίζος έπιασε στυλό να γράψει, ο Ξυδούς με το Μανώλη το Ρασούλη τριγυρνάνε ανήσυχοι και σιγοτραγουδάνε.Όλοι έτοιμοι , περιμένουν το μπαγλαμαδάκι του Νικόλα. Γλέντια σήμερα στην απάνω γειτονιά....Στην κάτω γειτονιά ήρθε Μεγάλη Παρασκευή πριν την Μεγάλη Βδομάδα.....Δεν πέθανε ένας άνθρωπος, σήμερα δεν πέθανε ένας τραγουδιστής, σήμερα δεν πέθανε ένας συνθέτης, σήμερα πέθανε ένας Παγκόσμιος Έλληνας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή