Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Αιμοδοσία και Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το 37ο Σύστημα Προσκόπων Κολωνού


Την Κυριακή 20 Μαρτίου το 37ο Σύστημα Προσκόπων Κολωνού πραγματοποίησε την από καιρό προγραμματισμένη δράση του, «ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ», σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Έγκαιρα και θέλοντας να επιτύχει η δράση, προσπαθήσαμε να κινητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε, στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα, στις Ενορίες του Αγίου Αιμιλιανού και του Εσταυρωμένου, στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κρέοντα, στους Βαθμοφόρους της Περιφέρειας και της Τοπικής Εφορείας. Κολλήσαμε αφίσες της δράσης μας στα μαγαζιά της γειτονιάς και μοιράσαμε προσκλήσεις χέρι με χέρι.

Το αίμα που χρειάζεται εβδομαδιαίως η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων είναι 40 φιάλες. Η δέσμευση του Συστήματος ήταν 25. Τελικά καταφέραμε από 17 ανθρώπους να συλλέξουμε 13 φιάλες. Η δράση με σκοπό τη συλλογή αίματος απέτυχε. Η δράση με σκοπό να δώσουμε στα παιδιά μας το προσωπικό παράδειγμα σαν βαθμοφόροι της Κίνησης πέτυχε. Η δράση με σκοπό τα παιδιά και οι φίλοι του Συστήματος να λάβουν γνώσεις Πρώτων Βοηθειών επίσης πέτυχε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Έφορο του Σ.Ε.Π., Θοδωρή Κεφαλά και τον Οικονομικό Σύμβουλο του Δ.Σ./Σ.Ε.Π., Κώστα Βεργίτση, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά μας ενισχύοντας την προσπάθεια μας και δίνοντας αίμα, όπως και τον Έφορο Περιοχής Αττικής, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος βρέθηκε δίπλα μας και παρακολούθησε μαζί με τα παιδιά το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.  Ευχαριστούμε επίσης τη γιατρό και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων για την άψογη αντιμετώπιση των αιμοδοτών, τον Κώστα Καίσαρη, τον Γιώργο Μόσχοβο και την Χριστίνα για το καταπληκτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, το οποίο μας παρείχαν και τέλος, τους γονείς και φίλους του Συστήματος, οι οποίοι και αυτοί με την παρουσία τους ενίσχυσαν την προσπάθειά μας.

Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Μάνος Κύρογλου,
Α.Σ. 37ου Σ.Π.Α.


1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στον Κένταυρο( Κωστά ) Παλιό μου Α.Σ. για την Εθελοντική του Αιμοδοσία που παραβρέθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 στο 37o Σύστημα Προσκόπων Κολωνού. Μαζί με τον Γενικό Έφορο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την Εθελοντική του Αιμοδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή