Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Το πέταγμα προς την ελευθερία. Βοήθησέ με! Προστάτεψέ με! Μπορείς!

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, ώρα 11.30 το πρωί, έξω από το σπήλαιο της Παιανίας. Η ζέστη είναι αφόρητη. Δεκάδες Ανιχνευτές και βαθμοφόροι είναι συγκεντρωμένοι. Μαζί τους και οι εθελοντές της ΑΝΙΜΑ. Στη σκιά, τρία χαρτόκουτα. Τα πουλιά από μέσα, ακούγονται να γρατζουνίζουν αγχωμένα.

Πρώτη φευγει η αετογερακίνα. Ένα άτσαλο φτερούγισμα στην αρχή, φυσιολογικό αφού δεκαπέντε μέρες είχε να πετάξει μετά τον τραυματισμό της, μόλις όμως βρίσκει το πρώτο ανοδικό, πλανάρει με ανακούφιση και χάνεται στον ουρανό. Όλα πήγαν καλά...

Σειρά έχει ο φιδαετός, που ανοίγει κι αυτός τα φτερά του και πετάει προς την ελευθερία. Τελευταίος φεύγει ο πιο μικρόσωμος, ο μαυροπετρίτης. Καλό ταξίδι και μακάρι να μην χρειαστείτε ποτέ ξανά τη φροντίδα μας.

Οι Ανιχνευτές, συνεπείς στο ραντεβού τους, λίγο πριν τις καλοκαιρινές Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου, βοήθησαν κι αυτοί στην απελευθέρωση και επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον των τριών πουλιών, που δέχθηκαν τη φροντίδα και την αγάπη των ανθρώπων της ΑΝΙΜΑ.

Το παρών έδωσε και ο Γενικος Έφορος του ΣΕΠ, Θοδωρής Κεφαλάς.

Περισσότερα με εικόνες...

























Η συνεργασία του Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με την ΑΝΙΜΑ. έχει στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων και κοινωνικά ενεργών πολιτών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη διάσωση και επιβίωση της ελληνικής φύσης.

Όποια Κοινότητα θέλει να βοηθήσει μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες στο: http://blogs.sep.org.gr/sep-anima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου