Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η Εκδρομή - Εξερεύνηση Δάφνης των Ανιχνευτών της Αθήνας στην Πάρνηθα



Το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου - 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή Εξερεύνηση Δάφνης των Ανιχνευτών της Αθήνας, στα μονοπάτια της Βόρειας Πάρνηθας.
Συμμετείχαν δώδεκα Ανιχνευτές και οκτώ βαθμοφόροι, από έξι Κοινότητες της Αθήνας.


Σκοπός της Εκδρομής - Εξερεύνησης Δάφνης είναι, οι Ανιχνευτές να αποδείξουν ότι, τόσο ατομικά, όσο και σε συνεργασία μεταξύ τους, είναι σε θέση να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις γνώσεις και ικανότητες υπαίθρου, ότι είναι οργανωμένοι, αυτάρκεις, ότι παίρνουν πρωτοβουλίες και μπορούν να αντεπεξέλθουν με ασφάλεια στην εξερεύνηση, η οποία περιλαμβάνει διαβίωση στο ύπαιθρο με διανυκτέρευση.


Το Σάββατο το πρωί, οι τέσσερις Όμιλοι της Εξερεύνησης ξεκίνησαν από ισάριθμες διαδρομές με διαφορετική αφετηρία η καθεμία και κοινή κατάληξη στο όμορφο λιβάδι Σαλονίκι, στη Βόρεια Πάρνηθα, όπου και διανυκτέρευσαν.

Αναλυτικά οι διαδρομές:
  • Σφενδάλη - Παλιομήλεσι - Σαλονίκι
  • Άγιος Μερκούριος - Μηλιά - Μεσοβούνι - Σαλονίκι
  • Αγία Τριάδα - Άγιος Νικόλαος - Σαλονίκι
  • Αγία Τριάδα - Άγιος Νικόλαος - Δύο Πηγάδια - Σαλονίκι


Η Εκδρομή - Εξερεύνηση Δάφνης περιλαμβάνει:
  • Πορεία με Χάρτη και Πυξίδα
  • Διανυκτέρευση στο ύπαιθρο σε πρόχειρο κατάλυμα (καλύβα), το οποίο τα παιδιά κατασκευάζουν με φυσικά υλικά, ώστε να εξασφαλίζει ασφαλή και άνετη διαβίωση
  • Ταχύ Οδοιπορικό και Επιπεδομετρικό Σχεδιάγραμμα και άλλες τοπογραφικές εργασίες
  • Μαγείρεμα στο ύπαιθρο
  • Στοιχεία γνώσεων και ικανοτήτων Υπαίθρου


Οι Όμιλοι Εξερεύνησης ασχολήθηκαν επίσης με θέματα έρευνας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της δράσης, όπως ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας, η Χλωρίδα και η Πανίδα, το Μουσείο Ζυγομαλά και η Παράδοση της Αυλώνας.

Ημίαιμα αγριογούρουνα ελεύθερα στην αρχή του μονοπατιού για τον Άγιο Νικόλαο!

Το Μουσείο Ζυγομαλά στην Αυλώνα



Πρόσκληση

Οι παρουσιάσεις των Ομίλων θα γίνουν την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 19.30, στην εστία του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Παγκρατίου (Αστυδάμαντος 51, Παγκράτι).

Η παρουσία μας θα είναι  επιβράβευση για τις προσπάθειές των παιδιών.



Στην Εκδρομή - Εξερεύνηση Δάφνης της Αθήνας συμμετείχαν και δύο παιδιά της Τοπικής μας Εφορείας, η Ηρώ και ο Έκτορας, από την 37η Κοινότητα Ανιχνευτών Κολωνού.


1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι που έγινε η Εκδρομή - Εξερεύνηση Δάφνης της Αθήνας και που συμμετείχαν η Ηρώ και ο Έκτορας, από την 37η Κοινότητα Ανιχνευτών Κολωνού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή