Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ν/Π Δράση Λυκοπούλων

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010.
Ο καιρός δε λέει να μας κάνει τη χάρη! Από το πρωί βρέχει ασταμάτητα! Εύλογη η ερώτηση που έρχεται από τα χείλη των Βαθμοφόρων: «Τι θα κάνουμε με τη δράση;» Βάζουμε κάτω τα χαρτιά μας με τις προβλέψεις, κοιτάμε και τα σημάδια του καιρού και η απόφαση πάρθηκε: «Θα γίνει!!»

Πασαλιμάνι, Νεώσοικος Περιφέρειας Σαρωνικού.
Να τα, έρχονται! Πω – πω, Λυκόπουλα! Και ξαφνικά... τα Λυκόπουλα γίνονται πειρατές... γίνονται το πλήρωμα του περίφημου καπετάνιου Τζάκ Σπάροου και ψάχνουν μαζί του τη μαγική πυξίδα που του δείχνει την πορεία που θα χαράξει στη θάλασσα για να βρει ανεξερεύνητους θησαυρούς!
Κατευθύνονται αρχικά προς το Ναυτικό μουσείο, όπου θα περιηγηθούν στη Ναυτική Παράδοση του χθες και του σήμερα... Στο μεταξύ, οι δεκάκωπες αρματώνονται. Πανιόλα, κουπιά και λύρες βγαίνουν από τα σεντούκια... όλα είναι έτοιμα. Οι πειρατές μας εμφανίζονται ξανά, φορούν τα σωσίβιά τους και μπαίνουν στις γαλέρες. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Το χέρι του καπετάνιου κρατά σφιχτά τη λαγουδέρα.
Πρόσω πάντες! ΕΝΑ… ΔΥYYYΟ! ΕΝΑ… ΔYYYΥΟ! Τα πειρατικά ξεκινούν. Οι μικροί πειρατές μετρούν τις άσπρες καραβέλες και ανακαλύπτουν το χαμένο χάρτη μέσα σε ένα μπουκάλι που επιπλέει στη θάλασσα. Τα πρόσωπα όλων είναι ξαναμμένα από την περιπέτεια και στο τέλος αστράφτουν χαρούμενα και ευχαριστημένα. Επίλαβε! Όρθωσον! Απόθεσον! Οι βάρκες δένουν στο μόλο. Με τάξη τα πληρώματα αποβιβάζονται στο λιμάνι και συνεπαρμένα τα παιδιά συζητούν δυνατά για τις εντυπώσεις τους.
Η δράση σημάδεψε το κλείσιμο της προσκοπικής χρονιάς, προσφέροντας όμορφες εικόνες και πλούσιες εμπειρίες για παιδιά και βαθμοφόρους. Συμμετείχαν οι Αγέλες του 15ου, του 19ου και του 24ου Συστήματος της Τ.Ε. Κεραμεικού – Κολωνού. Ευχαριστούμε το 9ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πειραιά για την παραχώρηση των λεμβών του καθώς και τους κυβερνήτες βαθμοφόρους και τους κωπηλάτες ανιχνευτές του 19ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κεραμεικού, χωρίς τη βοήθεια των οποίων τα μικρά Λυκόπουλα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν την περιπέτεια στη θάλασσα!

Καλές κατασκηνώσεις!

1 σχόλιο: