Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Jamboree Αιθέρων και Διαδικτύου…

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Κόνδορας μας πρότεινε μια ενδιαφέρουσα δράση για την Ομάδα και αυτή δεν ήταν άλλη από την συμμετοχή μας στο ετήσιο παγκόσμιο JOTI-JOTA (Jamboree On The Internet-Air), που γίνεται κάθε τρίτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη και συμμετέχουν πρόσκοποι από όλο τον κόσμο με σκοπό να συνομιλήσουν μεταξύ τους μέσω Internet ή ασυρμάτων…


Η ιδέα άρεσε στα παιδιά και έτσι ζητήσαμε από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος να μας βοηθήσει να στήσουμε στην πλατεία κοντά στην λέσχη μας έναν σταθμό με ασυρμάτους μεγάλης εμβέλειας για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με άλλους προσκόπους που θα έχουν στήσει και αυτοί παρόμοιους σταθμούς.


Έτσι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου δόθηκε το ραντεβού με τους ραδιοερασιτέχνες και μια ομάδα 6-7 ατόμων ήρθε από νωρίς να στήσει ασυρμάτους, κεραίες, καλώδια και ότι άλλο χρειαζόταν. Επίσης στήθηκε ένας ιστός με τα σήματά μας και ένα αλεξίπτωτο προκειμένου να δώσουμε μια καλλιτεχνική πινελιά στην πλατεία μας και να γίνει ακόμα πιο ευχάριστο το όλο εγχείρημα που έγινε, για πρώτη φορά, από το σύστημά μας.
 

Επίσης στη λέσχη μας στήθηκε ένας σταθμός για το JOTI με φορητούς υπολογιστές για να μπορέσουν οι Ενωμοτίες να συνομιλήσουν μέσω Internet με προσκόπους από όλο τον κόσμο και να γνωρίσουν άλλες κουλτούρες και νοοτροπίες που υπάρχουν σε άλλες χώρες του πλανήτη μας…

 
H ώρα ήρθε και οι πρόσκοποι, αφού πρώτα έγινε μια ενημέρωση για το τι είναι ο Ραδιοερασιτεχνισμός, ενθουσιασμένοι άρχισαν να συνομιλούν μέσω ασυρμάτων με προσκόπους από την Αττική, την Χίο, την Λευκάδα, την Αλεξανδρούπολη ακόμα και από άλλες χώρες όπως Αγγλία, Πορτογαλία και Κύπρο.


Ύστερα οι πρόσκοποι πήγαν στην Εστία μας που τους περίμενε ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη στον σταθμό του JOTI καθώς μέσω Διαδικτύου μπόρεσαν να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με προσκόπους της ηλικίας τους που ζουν σε άλλες περιοχές της Αθήνας, της Ελλάδας ή και άλλων χωρών όπως Αγγλία, Βραζιλία, Μεξικό και Πορτογαλία.


Στο τέλος της δράσης, οι Ενωμοτίες εκτός από εμπειρία και γνώση πήραν και ένα αναμνηστικό για να το ράψουν στο ενωμοτιακό σημαιάκι τους και να θυμούνται με όλους όσους  μίλησαν μέσω ασυρμάτου ή μέσω Ιnternet και να σημειώσουν στο καλεντάρι του Οκτώβρη του 2013 το επόμενο JOTI-JOTA


Θα θέλαμε τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Ραδιοεραστιτεχνών Ελλάδος (http://www.grc.gr) για την πολύτιμη βοήθεια τους στο εγχείρημα μας.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον Κόνδορα που σας πρωτινέ να πάρετε μέρος στο jota joti 2012 και στο επιτελείο της Ομάδας που έτρεξε βρήκε τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος και έκανε πράξη το όνειρο κάθε Αερο-Προσκόπου να συνομιλήσει με κάποιον άλλον Πρόσκοπο στις άλλες Χώρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή