Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ένας για όλους και όλοι… Κατασκήνωση!


Παιχνίδι, τραγούδι, γέλια, δράση, περιπέτεια, μύθος, πλοκή, χαρά….! Όλες αυτές οι λέξεις - και όχι μόνο - σε μία! ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ! Μία τόσο απλή λέξη, που κρύβει όμως τόσα πολλά! Μία λέξη που στο άκουσμά της και μόνο, σου έρχονται πολλές σκέψεις στο μυαλό σου! Πράγματα που θα συμβούν (ή που ίσως να συμβούν) κατά τη διάρκεια αυτής και κάποια από αυτά είναι εύκολα και άλλα πάλι είναι πιο δύσκολα! Όλα όμως είναι για καλό και μόνο σκοπό! Και αυτός είναι ένας! Οι ωραίες αναμνήσεις που μένουν στο τέλος, στο μυαλό του κάθε παιδιού… Αλλά και των βαθμοφόρων!
Κυριακή 22 Ιουλίου λοιπόν και η Κατασκήνωση της 5ης και της 24ης Αγέλης Λυκοπούλων Κολωνού-Κεραμεικού, είναι γεγονός! Τα 19 Λυκόπουλα των δύο Αγελών, κατέφτασαν στον Ζωολογικό Κήπο της Νέας Υόρκης έτοιμα για μία περιπέτεια, παρέα με τον Σκίπερ και τους φίλους του τους πιγκουίνους! Μαζί τους και διάφορα άλλα ζώα του Ζωολογικού Κήπου!
Η πρόκληση μεγάλη! Θα καταφέρουμε άραγε να βρούμε τους τέσσερις πιγκουίνους που άρπαξε ο ιδιοκτήτης του Τσίρκου της Νέας Υόρκης;;; Μα ναι, για τον Κοβάλσκι, το Στραβάδι, το Ρίκο και τον Μορτ μιλάω! Έχουμε μόνο λίγες μέρες για αυτό, αλλά η πολύτιμη παρέα του Σκίπερ και του Βασιλιά Τζουλιέν, μας δίνει θάρρος και ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε!
Περάσαμε πολλές δοκιμασίες, ταξιδέψαμε σε πολλές χώρες, γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους, λύσαμε μεγάλα μυστήρια και τελικά τα καταφέραμε! Βρήκαμε όλους τους φίλους μας! Βρήκαμε όμως και την μαγεία! Την μαγεία μιας Προσκοπικής Κατασκήνωσης, την μαγεία της δημιουργίας δυνατών σχέσεων και φιλιών, την μαγεία του παιχνιδιού, την μαγεία του μύθου, την μαγεία του δεσίματος των Λυκοπούλων των δύο Αγελών, την μαγεία του ύπνου κάθε βράδυ, μετά από τόση κούραση και τόσους μήνες προετοιμασίας - διεξαγωγής της Κατασκήνωσης (και ναι, μιλάω για τους βαθμοφόρους), την μαγεία ακόμη και σε μία φρουτοσαλάτα για δεκατιανό!
Η μαγεία αυτή όμως κάποια στιγμή τελείωσε, για να έρθουν και άλλες μετά από αυτή! Έτσι λοιπόν στην πυρά λήξης την Παρασκευή, μπροστά σε λιγοστούς γονείς που είχαν και το κουράγιο των χιλιομέτρων του ταξιδιού, έπεσε η αυλαία της Κατασκήνωσής μας! Μιας Κατασκήνωσης που έφερε δύο Αγέλες (5η και 24η) να είναι πλέον πιο δυναμωμένες τη νέα χρονιά που ξεκίνησε και μιας Κατασκήνωσης που ευχή όλων είναι να άφησε τις καλύτερες των αναμνήσεων για τους αποδέκτες της ύπαρξής της! Για τα παιδιά! Θέλω να πιστεύω ότι έτσι και έγινε! Η πρώτη καλή ανάμνηση είναι γεγονός και είναι το σλόγκαν της (και τίτλος του άρθρου): «Ένας για όλους και όλοι…Κατασκήνωση!» Ένα σλόγκαν που τήρησαν τα Λυκόπουλα, τα οποία και ευγνωμονούμε εμείς οι γερόλυκοι για αυτό το ταξίδι! Ένα σλόγκαν που τήρησαν και οι βαθμοφόροι, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω έναν – έναν προσωπικά: την Νικολέτα, την Ευαγγελία, την Ελισάβετ, τον Δημήτρη, τον Πασχάλη, τον Αντώνη, τον Βασίλη!
Και εις άλλες αναμνήσεις….

Κωνσταντίνος Κώτσης.
Αρχηγός Κατασκήνωσης.

















1 σχόλιο:

  1. Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Αρχηγό και το επιτελείο του, όχι μόνο για την διοργάνωση της θερινής κατασκήνωσης, αλλά και για το προσκοπικό έργο που επιτέλεσαν καθ' όλη τη διάρκεια της περσυνής περιόδου.
    Πάντα ...πάντα πάντα Ψηλότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή