Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τελικά, ένα λυκόπουλο μπορεί…!!

Σάββατο 17 Μαρτίου! Γύρω στις 7 και 20 το πρωί και σιγά - σιγά αρχίζουν να καταφτάνουν τα πρώτα λυκόπουλα στη λέσχη! Μαζί με τα σακίδιά τους φυσικά, γιατί είναι έτοιμα να ταξιδέψουν στο δάσος του Αμαζονίου, μαζί με τους δύο φίλους τους, τον Τιμόν και τον Πούμπα! Πρέπει να βοηθήσουμε τους δύο φίλους μας να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 30 μόλις ημέρες… Είναι τόσο δύσκολο αυτό, που μία Αγέλη μόνη της δεν μπορεί να το καταφέρει… Χρειάζονται δύο!


Κάπως έτσι και με αυτή την αφορμή, η εκδρομή της 5ης και της 24ης Αγέλης, είναι γεγονός! Χαμόγελα, ενθουσιασμός, κέφι, αλλά και αγωνία, είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στα συνολικά 19 λυκόπουλα των δύο ατρόμητων Αγελών! Η αγωνία οφείλεται και στο άγχος που έχουν για το τι θα αντιμετωπίσουν στην εκδρομή! Γιατί για τα περισσότερα λυκόπουλα (τα 10 συγκεκριμένα), αυτή η εκδρομή ήταν η πρώτη τους. Όσο να ναι, ένα άγχος το έχουν. Ή μήπως τελικά δεν το έχουν; Ή μήπως τελικά αυτό είναι η ιδέα μου;

"Καινούργιο Λυκοπουλάκι..."

"...καλώς ήρθες μες στη φωλιά! "

Όντως δεν το έχουν! Όντως είναι η ιδέα μου, γιατί τελικά ένα λυκόπουλο μπορεί να κοιμηθεί και χωρίς τη μαμά του, και χωρίς το μπαμπά του, και χωρίς το αρκουδάκι του και τελικά μπορεί να κοιμηθεί μακριά από το σπίτι του, χωρίς κανένα κλάμα. Ναι, είναι αλήθεια! Μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, αρκεί να βρίσκεται με την Αγέλη του! Αρκεί να κάνει τα πάντα, για να βοηθήσει έναν σούπερ ήρωα, ο οποίος χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά του!
Έτσι και έγινε λοιπόν. Ταξιδεύοντας στο δάσος του Αμαζονίου, τα λυκόπουλα βοήθησαν τον Τιμόν και τον Πούμπα να κερδίσουν τον «Χρυσό Χαυλιόδοντα». Αφού πρώτα βέβαια προπόνησαν τον Πούμπα. Είναι και λίγο αγύμναστος όσο να ναι… Και αφού τα κατάφεραν με αυτό, μετά κατασκεύασαν «χελιδονοφωλιές». Υπήρξε μία εκδήλωση στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στην οποία όποιος περαστικός ήθελε, κατασκεύαζε με πηλό μία χελιδονοφωλιά.


Τελικά, μαζί με τον «Χρυσό Χαυλιόδοντα», κερδίσαμε και μία μεγάλη εμπειρία μιας εκδρομής. Κερδίσαμε πολλά χαμόγελα λυκοπούλων, κερδίσαμε και πολλά χαμόγελα μαμάδων και μπαμπάδων, κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα. Κερδίσαμε και την ικανοποίηση μιας επιτυχημένης εκδρομής. Σίγουρα λιγότερο από την επόμενη, μιας και στόχος των δύο Αγελών είναι να πηγαίνουν ολοένα και πιο ψηλά!


 Όσο ψηλά και μακριά πάει και η φαντασία ενός λυκοπούλου…  

Κώστας Κώτσης – Ακέλας
Α.Α.Λ. 5ης Αγέλης Κολωνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου