Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρα Σκέψης για τον Ιδρυτή



Υπάρχουν στιγμές, που οι αποφάσεις, οι προσπάθειες και οι πράξεις μας σημαδεύουν τη ζωή μας και καμιά φορά και τις ζωές των άλλων. Αυτές οι στιγμές είναι που καθορίζουν και τη σημαντικότητα κάθε ανθρώπου, στο πέρασμα των χρόνων, ακόμα και όταν αυτός φύγει από τη ζωή.

Απόγευμα Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου. Εξήντα περίπου Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι Κοινοτήτων της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν με την ευκαιρία της Ημέρας Σκέψης, για να τιμήσουν τη μνήμη του ιδρυτή του Ελληνικού Προσκοπισμού Αθανάσιου Λευκαδίτη.


Η 52η ΚΑ Παγκρατίου, με σεβασμό και μέτρο, παρουσίασε τη ζωή του ιδρυτή.


Η 37η ΚΑ Κολωνού είχε περιποιηθεί την τελευταία κατοικία του, όπου στο τέλος βρεθήκαμε όλοι...


 ...και με συγκίνηση αποθέσαμε ο καθένας από ένα λουλούδι στον "παπού" του Ελληνικού Προσκοπισμού.


...κι αυτός, από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, χαμογελούσε χαρούμενος από εκεί ψηλά που βρίσκεται.

1 σχόλιο:

  1. Πρώτον και κύριον τα Συγχαρητήρια μου στην 52η Κοινότητα Ανιχνευτών Παγκρατίου για την Παρουσίαση της με θέμα την Ζωή και το έργο του Αθανασίου Λευκαδίτη που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
    Δεύτερον τα Συγχαρητήρια μου στην 37η Κοινότητα Ανιχνευτών Κολωνού για την περιποίηση της Τελευταίας Κατοικίας του Μεταλαμπαδευτεί του Ελληνικού Προσκοπισμού Αθανασίου Λευκαδίτη όπως και για τα συγκινητικά λογία του Ανιχνευτή της .
    Τρίτον τον Παλαιό Αρχηγό μου Κένταυρο(Κώστα) για αυτά τα λίγα λογία του που έμαθα για τον ''Παππού''του Προσκοπισμού.
    Όταν ήρθε η σειρά μου να εναποθέσω το λουλούδι στην τελευταία κατοικία του Ιδρυτή μας μου ήρθε στο μυαλό αυτή η μικρή με μεγάλη σημασία φράση: ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΈΡΓΑ ,ΔΈΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΛΈΞΗ ... ΠΡΌΣΚΟΠΙΣΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή