Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

86η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Κλάδου Προσκόπων

Αγαπητοί φίλοι ,

Εδώ είναι το ταξίδι…
Το σύνθημα για την Σχολή μας και παράλληλα η ευχή για τον καθένα ξεχωριστά.
Συχνά στους Προσκόπους προσπαθούμε να δώσουμε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τις δράσεις μας που σαν στόχο έχει να κάνει πιο ελκυστικό το περιβάλλον μας.
Έχει ποτέ άραγε κανείς από εμάς αναρωτηθεί γιατί το πετυχαίνουμε τόσο εύκολα; Η απάντηση είναι απλή αλλά και πολύπλοκη… ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ.
Το σίγουρο όμως είναι ότι κάθε στιγμή στην Προσκοπική μας ζωή είναι μοναδική και με τα σωστά συστατικά γίνεται ανεπανάληπτη.

Η λέξη ταξίδι με συντροφεύει τα τελευταία 15 χρόνια που έχω την χαρά να είμαι Βαθμοφόρος στην Προσκοπική κίνηση. Σε συντροφεύει από την πρώτη μου κατασκήνωση, από την κάθε εκδρομή αλλά και από το τέλος. Το τέλος που πάντα γίνεται νέα αρχή και νέο ταξίδι για κάτι διαφορετικό.
Η εκπαιδευτική Ομάδα της Σχολής μας έχει ταξιδέψει πολύ τα τελευταία χρόνια στον Κλάδο Προσκόπων και έχει να θυμάται πολλά από τα ταξίδια που έχει κάνει παρέα στο τρένο της εκπαίδευσης. Σίγουρα όμως δεν είναι εδώ για να νοσταλγήσει αναπολώντας αναμνήσεις και να μεταφέρει εμπειρίες από ταξίδια που έγιναν, γιατί απλά του καθένα από εμάς το ταξίδι είναι μοναδικό, δικό του και σφραγισμένο καλά στην μνήμη του. Είναι εδώ για να βοηθήσει, να παροτρύνει και να εμπνεύσει τον καθένα από εσάς ξεχωριστά να κάνετε τα δικά σας ταξίδια.

Να ταξιδέψετε με την Ομάδα σας εκεί που δεν μπορεί κανείς να πάει, εκεί που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί, εκεί που οι Πρόσκοποι ξέρουν πολύ καλά πως είναι όταν φτάνεις. Αυτή η διαδρομή δεν είναι άλλη από την αποστολή μας για ένα καλύτερο κόσμο που με τα κατάλληλα παιδαγωγικά εφόδια, τις σωστές γνώσεις, τη δημιουργική φαντασία γίνεται μια διαδρομή πραγματικά αξέχαστη.

Όλα είναι εδώ... όλα είναι απλά... εδώ είναι και το ταξίδι λοιπόν. Σας καλώ να ταξιδέψουμε μαζί πάνω από σύννεφα, πάνω από θάλασσες κι από στεριές…

Καλή αρχή σε όλους , καλό ταξίδι σε όλους ..

Πατινιωτάκης Κωνσταντίνος
Αρχηγός 86ης Σ.Β.Ε.Β.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου