Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2011


Κάνοντας το Νόμο μας πράξη, οι Πρόσκοποι της Αθήνας συμμετείχαμε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 στη δράση 100 Πάρκα και Χώροι Πολιτισμού, που διεξήχθη στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος σε μια από τις ιστορικότερες συνοικίες της πόλης των Αθηνών.



Στη δράση συμμετείχαν Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Βαθμοφόροι από τις Τοπικές Εφορείες Κεραμεικού-Κολωνού, Άρεως και Παγκρατίου, καθώς και πλήθος γονέων και περίοικων της ευρύτερης περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Κολωνού. Επίσης, μας επισκέφθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. καθώς και ο Έφορος Περιοχής Αττικής. Όλοι έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για την καθαριότητα και την απομάκρυνση ξερών χόρτων και κλαδιών από σημεία του πάρκου όπως τα αρχαία λουτρά, το υδραγωγείο και την παλαίστρα.


Η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το αποτέλεσμα ήταν να καθαριστεί μία πολύ μεγάλη περιοχή του πάρκου και να αναδειχθούν σημεία σημαντικής αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας, που μέχρι χθες καλύπτονταν από αγριόχορτα και ξερά κλαδιά.


Για την πραγματοποίηση της δράσης σημαντική και πολύτιμη ήταν η βοήθεια της Γ' Εφορείας Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, του Δήμου Αθηναίων καθώς και εταιριών χορηγών υλικών και εργαλείων. Στο τέλος της δράσης, αν και ήμασταν κουρασμένοι όλοι αισθανόμασταν υπερήφανοι και χαρούμενοι για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Πάντα Ψηλότερα.

Παύλος Συμπεράς-Κόνδορας
Αρχηγός 24ου Σ. Α/Π Κολωνού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου