Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Βάλτε στόχους!


Ένα προσκοπικό Σαββατοκύριακο στην Αγία Μαρίνα. Όπως όλα τα άλλα…
Από χτες Τοπικός Έφορος Κεραμεικού - Κολωνού είναι ο Τζάκαλα.
Αφού σας ευχαριστήσω για όσα ζήσαμε μαζί τα τρία τελευταία χρόνια, πρέπει να σας πω ότι η μικρή αυτή αλλαγή δε σημαίνει τίποτα για την πορεία της Τοπικής μας Εφορείας. Η δουλειά και η παρέα συνεχίζονται χωρίς να αλλάξει η ρότα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι το μέλλον είναι σημαντικότερο από το παρελθόν.
  • Βάλτε στόχους. Βάλτε στόχους, πέρα από τα τρέχοντα και τα καθημερινά. Κάντε έργο που θα αφήσει παρακαταθήκη για τους επόμενους. Που θα κάνει τη δουλειά τους πιο εύκολη, πιο ευχάριστη, για να μπορέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους να δώσουν περισσότερα πράγματα στα παιδιά. Όταν έλθει η ώρα, αφήστε τον προσκοπισμό της γειτονιάς σας καλύτερο απ’ ότι τον παραλάβατε.
  • Χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα. Ο καθένας ξέρει που πάσχει, ο ίδιος, το Σύστημά του, το Τμήμα του. Μην αφήνετε τον καιρό να περνάει. Δουλέψτε εκεί όπου υπάρχουν τα προβλήματα και λύστε τα.
  • Πάνω απ' όλα η ενότητα. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα συνεχίσετε να είστε παρέα. Μη θεωρήσετε όμως εσείς αυτονόητο ότι αυτή η παρέα κι αυτή η ενότητα θα υπάρχουν ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα.
  • Να βοηθάτε ο ένας τον άλλον. Κάτι εύκολο για σας μπορεί να φαίνεται βουνό για τον δίπλα σας.
Θα ήθελα τέλος να πω δυο λόγια για το νέο σας Τοπικό Έφορο. Ήξερα τον Τζάκαλα και πριν το 2007. Ωραίος τύπος μου φαινόταν, αν και ως τότε δεν είχα πολλά – πολλά μαζί του. Τον γνώρισα όμως καλύτερα αφότου συνεργαστήκαμε, μέσα από τη δουλειά στην Τοπική Εφορεία. Και σήμερα ο Σταύρος ο Δημητρόπουλος είναι όχι απλά φίλος μου, αλλά ένας άνθρωπος που εκτιμώ βαθιά, πρώτα απ’ όλα για την προσήλωσή του στις αρχές μας. Κι αυτό είναι κάτι που ο Σταύρος το εκπέμπει σε κάθε έκφανση της ζωής του, προσωπική, οικογενειακή και προσκοπική. Και για όσους με γνωρίζουν καλά, η εκτίμησή μου για έναν άνθρωπο είναι κάτι ακόμα πιο δυνατό από τη φιλία μου. Του εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και καλή δύναμη.

Δεν θα χαθούμε… Εδώ θα είμαστε όλοι…

Κένταυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου