Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ανιχνευτικό Εργαστήριο Κατασκευής Χειροποίητου Κοσμήματος

Ολοκληρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο 1 - 2 Μαΐου το Ανιχνευτικό Εργαστήριο Κατασκευής Χειροποίητου Κοσμήματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην εστία του 15ου Συστήματος. Στο Εργαστήριο συμμετείχαν δώδεκα Ανιχνεύτριες (ναι, καλά ακούσατε, ήταν μόνο κορίτσια) από την 15η Κοινότητα και την Κοινότητα της Τ.Ε. Κολωνού καθώς και από τη φίλη 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Παιανίας.
Ειδικός συνεργάτης ήταν η φίλη Σαββίνα Μεϊμαρίδη, δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων, η οποία με υπομονή και ενδιαφέρον μύησε τους συμμετέχοντες στην τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος. Η Σαββίνα αφού έδειξε στις Ανιχνεύτριες την μορφή του επαγγελματικού πάγκου και τα απαιτούμενα εργαλεία της δουλειάς εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία δημιουργίας ενός χειροποίητου κοσμήματος.

Στους αυτοσχέδιους αλλά απόλυτα λειτουργικούς πάγκους, που στήθηκαν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου, οι Ανιχνεύτριες έκοψαν τα μέταλλα στα σχήματα που επέλεξαν και λίμαραν με προσοχή την κάθε λεπτομέρεια του κοσμήματος, ωσότου πάρει τη σωστή μορφή και υφή. Έπειτα, με τη βοήθεια της Σαββίνας και του ειδικού μηχανήματος άνοιξαν τις απαραίτητες τρύπες. Η ώρα της ολοκλήρωσης της πρωτότυπης δημιουργίας είχε πλέον φτάσει. Οι χάντρες απλώθηκαν στο τραπέζι, προσωπικά γούστα ξεδιπλώθηκαν και κάθε Ανιχνεύτρια ετοίμασε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα μενταγιόν. Τέλος, με ιδιαίτερη προσοχή οι Ανιχνεύτριες είχαν την ευκαιρία να δουν μια τεχνική κόλλησης των μετάλλων με φλόγιστρο και να ενημερωθούν για τις υπάρχουσες σχολές του αντικειμένου.

Ακολούθησε έκθεση των έργων.

Μπράβο στα παιδιά. Σαββίνα σ’ ευχαριστούμε

Λέαινα
Α.Κ.Α. 15ου Σ.Π. Κολωνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου