Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο δρόμος για το πιθάρι...


Τελικά η απόκτηση του πιθαριού ήταν πιο περίπλοκη απ' όσο περιμέναμε. Για να το βρούμε ταξιδέψαμε μέχρι τον Ναό του Ποσειδώνα.

Το Σαββατοκύριακο 15 -16 Οκτωβρίου, η 15η Αγέλη ταξίδεψε μέχρι το Σούνιο, εκεί όπου συνάντησε τα παιδιά του Αγησίλαου και της Κλυταιμνήστρας, τον Φοίβο και την Αθηνά.
Τα παιδιά μας εξήγησαν για τα μαθήματα που έχουν στο σχολείο, μας έμαθαν πολλά πράγματα για τη ζωή τους στην Αρχαία Ελλάδα, μας μίλησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μας εξήγησαν τα πάντα για τα αγωνίσματα που έκαναν για να συμμετάσχουν σε αυτούς! Επίσης, μας έδειξαν μερικά από τα παιχνίδια που έπαιζαν μικροί.


Τα Λυκόπουλα άκουσαν με προσοχή τον Φοίβο και την Αθηνά. Μαζί τους έμαθαν, αγωνίστηκαν στα αθλήματα και φυσικά έπαιξαν μερικά από τα αλλόκοτα παιχνίδια τους. Πραγματικά, ήταν πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μη συναντήσουν τον Αγησίλαο και την Κλυταιμνήστρα, οι οποίοι, για να τους καλωσορίσουν, τους κάλεσαν σε ένα συμπόσιο.
Ύστερα απ' όλα αυτά, ήλθε η ώρα να βρεθεί το πιθάρι. Μετά από πολλές δοκιμασίες, τις οποίες ανέθεσε ο Ποσειδώνας στα Λυκόπουλα, το πιθάρι βρέθηκε! Τότε, τα Λυκόπουλα το παρέδωσαν με χαρά και υπερηφάνεια στον Αγησίλαο. Εκείνος ευχαρίστησε την Αγέλη και τους ευχήθηκε τα καλύτερα!


Έτσι, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, χαρούμενοι για την επιτυχία της αποστολής μας και ανυπομονώντας να παραδώσουμε το πιθάρι στον Περικλή.
Πόσο εύκολο θα είναι τελικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου