Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΤΖΑ-ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ!

Τελείωσε λοιπόν η μεγάλη γιορτή της επετείου των 100 ετών του Ελληνικού Προσκοπισμού, το 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη. Μια τεράστια κατασκήνωση με περισσότερους από δυόμιση χιλιάδες κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Αλεξάνδρεια, το Κάιρο, την Κύπρο και την Αυστραλία, μια μεγάλη γιορτή για τη νέα γενιά παιδιών και βαθμοφόρων, στην οποία από την Τοπική μας Εφορεία συμμετείχαν 38 Πρόσκοποι και Βαθμοφόροι από το 15ο, το 19ο και το 37ο Σύστημα.
Στα Καμένα Βούρλα βρέθηκα τις τελευταίες τρεις μέρες του Τζάμπορη. Ζήλεψα όμως και ζηλεύω ακόμα κάθε στιγμή και κάθε λεπτό όσων το έζησαν από την αρχή μέχρι το τέλος. Όταν το σώμα μου έλειπε, η σκέψη μου και η καρδιά μου ήταν εκεί.
Το Τζάμπορη ήταν ένα μοναδικό μεγάλο παιχνίδι για τα παιδιά, μια αξέχαστη εμπειρία που δεν θα μπορούσαν να ζήσουν μέσα στα στενά όρια του Τμήματός τους. Παράλληλα αποτέλεσε μία πρόκληση για εκατοντάδες Βαθμοφόρους, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όριά τους, να συνεργαστούν με άλλους Προσκόπους, από άλλα μέρη ίσως και με διαφορετικό τρόπο σκέψης, να σχεδιάσουν και να κάνουν πράξη πρότυπες δραστηριότητες και να βρουν λύσεις απέναντι στα σύνθετα προβλήματα μιας γιγαντιαίας σε μέγεθος δράσης. Βίωσαν έτσι, την αξία της Προσκοπικής Συναδέλφωσης, ακρογωνιαίου λίθου της αποστολής του Προσκοπισμού.
Ελπίζω η Κίνηση να έχει βγει από το Τζάμπορη πιο δυνατή, πιο ζωντανή και κυρίως πιο συνειδητοποιημένη. Με αποφασιστικότητα, γνώση και κυρίως με πολύ δουλειά στη βάση, ο Κλάδος Προσκόπων πρέπει τώρα να εμπλουτίσει και να ανανεώσει το πρόγραμμα και τη δράση του, δίνοντας μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική στη γενιά που θα οδηγήσει τον Ελληνικό Προσκοπισμό στο δεύτερο αιώνα ζωής του.


Στην Έναρξη...


Οι Ναυτοπροσκοπικές Λέμβοι...


...και το Λεμβαρχείο στην παραλία


Λεπτομέρεια άπό την πύλη


Αεροπροσκοπικές δράσεις...


... και περιπέτειες με σχεδίες


Ο Αρχηγός και Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. Θοδωρής Κεφαλάς


Από την Τελετή Λήξης...


ΤΖΑ-ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ και πλέον έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά.

2 σχόλια:

  1. Ήμουν κι εγώ στα Καμένα Βούρλα.
    Όλα πολύ ωραία, ο Γενικός Έφορος είναι φοβερός, ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης. Μόνο το φαγητό λίγο μας τα χάλασε και κάποιος πρέπει να μας πει τι παίχτηκε γιατί πολλά ακούγονται.

    Ωραίες οι φωτογραφίες. Μπορώ να έχω μερικές σε καλύτερη ανάλυση;

    Άντε παιδιά να ανέβουμε λίγο.
    Και στα 200!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε
    Για τις φωτογραφίες, στείλε mail στο admgeiachara@gmail.com και ζήτα όποιες θέλεις.
    Την επόμενη φορά που θα δημοσιεύσεις σχόλιο γράψε και το όνομά σου αν θέλεις.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή