Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Καράβια βγήκαν στη στεριά




Του κόσμου ποιός το λύνει το κουβάρι ... ποιός είδε καπετάνιο στο βουνό...
Το κουβάρι που δεν είναι άλλο απο το Προσκοπικό πρόγραμμα που πρέπει σε κάθε ευκαιρία να ξετυλίγεται και να ενώνει την Ενωμοτία και την Ομάδα , να χαράζει την πορεία αλλά και να ορίζει τα πλαίσια  , να ξανατυλίγεται και να απλώνεται ξανά απο την αρχή .
Ο καπετάνιος στο βουνό είναι ο κάθε Αρχηγός ξεχωριστά που δημιουργεί το όραμα και ανανεώνει την φαντασία του ...

Μια εκδρομή διαφορετική απο τις άλλες , όπως κάθε χρόνο άλλωστε η  εκδρομή της Πρότυπης Ομάδας .
Μια εκδρομή που είχε σαν στόχο να ενισχύσει την λειτουργία του Ενωμοτιακού συστήματος και να δώσει την δυνατότητα να καταλάβουμε όλοι , μικροί και μεγάλοι τις ικανότητές μας .

Προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε και να συνδυάσουμε πολλά πράγματα στην σωστή αναλογία .
Προετοιμασία της κάθε Ενωμοτίας , πορεία στο βουνό με την βοήθεια του χάρτη , εγκατάσταση με απλά μέσα , δραστηριότητες με έμφαση στην Προσκοπική τεχνική και το στοιχείο της έκπληξης και της περιπέτειας όπου οι Ενωμοτίες μας Κυριακή νωρίς το πρωί έπρεπε να εγκαταλείψουν το βουνό του Υμηττού και να καταλήξουν στο Ναυτοπροσκοπικό νεώσικο στο Δέλτα του Φαλήρου .
Εκεί που 3 Ναυτοπροσκοπικοί λέμβοι μας βοήθησαν να ζήσουμε και την εμπειρία της δραστηριότητας στη θάλασσα .

Ολά τα παραπάνω οργανωμένα και μελετημένα για μετακινήσεις , διατροφή , πρόγραμμα και αναμνηστικό να κοστίσουν 10€ το άτομο .. δίνοντας την Προσκοπική μας απάντηση ότι όλα γίνονται χωρίς να πρέπει απαραίτητα να κοστίζουν ακριβά .

Σε κάθε ευκαιρία και αφορμή πρέπει να θυμίζουμε στα στελέχη των Ενωμοτιών μας ότι είναι το οξυγόνο της Προσκοπικής κίνησης .

Είναι το μέλλον μας και η μεγάλη ελπίδα για το αύριο ...

Θα ήθελα να ευχηθώ στα στελέχη που συμμετείχαν  η εκδρομή της Πρότυπης Ομάδας να αποτελέσει μια μικρή εμπειρία σε σχέση με τις μεγάλες που θα ακολουθήσουν με την Ομάδα τους .

Θα ήθελα να φωνάξω δυνατά στον Κώστα , τον Κωστή , τον Αρη , τον Πασχάλη και τον Κυριάκο ότι το παιχνίδι είναι στα χέρια τους ...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα τον Τζάκαλα ,  τους Βαθμοφορους του 19ου Σ ΝΠ Αθηνών  , του 10ου Σ ΝΠ Αθηνών και του 1ου Σ ΝΠ Νέας Σμύρνης για την υποστήριξη στην Ναυτοπροσκοπική  δραστηριότητα .

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Help us to help horses...


Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 επισκεφθήκαμε τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών στο Κορωπί. Συγκεντρωθήκαμε στον Σταθμό Λαρίσης, οι Ανιχνευτές της 14ης ΚΑ Άρεως και της 24ης ΚΑ Κολωνού και ξεκινήσαμε όλοι μαζί.
Οι εθελοντές του Συλλόγου μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Αρχικά μας ξενάγησαν στο χώρο και μας γνώρισαν κάθε κακοποιημένο άλογο. Έπειτα ήρθαμε σε επαφή με τα ζώα, αφού πρώτα μας έδειξαν τον τρόπο για να τα φροντίζουμε σωστά.


 

 

 

Είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά τους περιποιώντας και χτενίζοντας το τρίχωμά τους. Βοηθήσαμε καθαρίζοντας το χώρο που διαμένουν τα άλογα από τις πέτρες, καθώς αλλάξαμε και τις ηλεκτροφόρες κορδέλες που ορίζουν τα puddock τους.





Στο τέλος της δράσης οι υπεύθυνοι του Συλλόγου, μας ευχαρίστησαν θερμά και μας χάρισαν από ένα ημερολόγιο. Ήταν μια δράση προσφοράς που άξιζε πραγματικά, διότι "το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους φαίνονται στον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα" (Μαχάτμα Γκάντι).



Δέσποινα Γκόγκου - Ανιχνεύτρια
24η Κοινότητα Ανιχνευτών Κολωνού