Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η δημιουργικότητα στα εκπαιδευτικά συστήματα

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.
Translated into Greek by Theodora Apostolopoulou
Reviewed by Dimitra Papageorgiou

(κλικ στο view subtitles και επιλεγουμε greek)


Πηγή:
www.ted.com/talks/lang/gre/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εμπρός για τα ψηλώματα, εμπρός για τις κορφές


Κάπως έτσι ξεκινάει ένα προσκοπικό τραγούδι και κάπως έτσι ξεκίνησε και η προσκοπική χρονιά για την 24η Ομάδα Αεροπροσκόπων! Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 7:00 το πρωί οι Αετοί και τα Γεράκια άρχισαν να μαζεύονται στην εστία με προορισμό τα Μπαχούνια της Πάρνηθας. Ξεκινώντας για τον σταθμό του τρένου και μετά την άφιξή μας στις Αφίδνες, οι δύο Ενωμοτίες μ’ ένα χάρτη της Πάρνηθας άρχισαν με κέφι και χαρά την πορεία τους για τα Μπαχούνια.


Πορεία στο δάσος της Πάρνηθας

Και το παιχνίδι περιπέτειας ξεκινά εκεί γύρω στο μεσημέρι, όπου μετά το μαγείρεμα και την μεσημεριανή ανάπαυση, η Ομάδα ξεκίνησε με γέλιο να τρέχει ακούγοντας τα σφυρίγματα του Πετρίτη και του Γερανού, των δύο νέων Υπαρχηγών.

Ζωηρά Παιχνίδια για... ζωηρά παιδιά 

Παιχνίδια πολλά, τούμπες, γέλια και στο τέλος της μέρας... ο Ηρακλής Πουαρό εμφανίστηκε στους μικρούς «ντετεκτιβς»! Η πυρά έκλεισε την βραδιά μας και η κούραση μας οδήγησε όλους στις σκηνές μας.


Η επόμενη μέρα ακόμα πιο διασκεδαστική και περιπετειώδης καθώς τα «ALIEN .. on the rocks» μας έκλεψαν το σήμα της Ομάδας και οι Πρόσκοποι με ταχύ οδοιπορικό και ανιχνευτικά σήματα το βρήκαν και το κρέμασαν και πάλι στον ιστό!
Η ώρα του γυρισμού πλησιάζει και η Ομάδα επιστρέφει στην εστία αργά το απόγευμα, όπου πάρα την κούραση, η ευχαρίστηση της πρώτης εκδρομής μας ήταν φανερή. Τα χαμόγελα των παλιών και νέων Προσκόπων δείχνουν την προσμονή της επόμενης εκδρομής!

Γεια Χαρά.

Δέσποινα Συμπερά (Ανδρομέδα)
Α.Ο.Π. 24ης Ομάδας Α/Π Κολωνού

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το νέο site του Σ.Ε.Π. στον αέρα

Πόσοι από σας το είδατε; Το νέο site του Σ.Ε.Π. στο γνωστό URL www.sep.org.gr, ολόφρεσκο και λειτουργικό, είναι στον αέρα εδώ και λίγες μἐρες. Με εύκολη πρόσβαση και όλους τους απαραίτητους συνδέσμους στις τρεις βασικές του ενότητες Παιδιά και Νέοι, Ενήλικοι Εθελοντές και Γονείς και Επισκέπτες, ανακοινώσεις και νέα στην πρώτη σελίδα, είναι αισθητικά σύγχρονο και αισιόδοξο και κάνει αμέσως τη διαφορά.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εφορείας Πληροφορικής και ιδιαίτερα στον συντονιστή της όλης προσπάθειας Γιώργο Ρουσόπουλο για την πολύ ωραία τεχνικά και λειτουργικά δουλειά τους.

Μία άλλη γενιά που σέβομαι πολύ...

Έγραφα προχτές το βράδυ για το στοίχημα της γενιάς μας .
Βλέποντας ειδήσεις το μεσημέρι ενημερώθηκα για τα επεισόδια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας που έτυχε να με φιλοξενήσει στα σχολικά μου χρόνια...
Αμέσως σκέφτηκα ένα δίσκο που γράφτηκε πριν 40 ακριβώς χρόνια, το "Δρόμο" του Μίμη Πλέσσα.
Θα μου πείτε τι σχέση έχει...
Τα τραγούδια του δίσκου αναφέρονται σε αγωνίες, όνειρα και προσδοκίες παιδιών που εκείνη την εποχή ζούσαν στην γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα.
Οι συντελεστές του δίσκου (Λ. Παπαδόπουλος , Μ. Πλέσσας) εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια του δίσκου σε νέους ερμηνευτές (Γ. Πουλόπουλος , Π. Αστεριάδη , Ρ. Κουμιώτη) και κατάφεραν να κάνουν τον πρώτο χρυσό Ελληνικό δίσκο και τον μεγαλύτερο σε πωλήσεις στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής.
Πόλυ όμορφο είναι και κάτι που διάβασα πρόσφατα...
"γιατί αυτά τα τραγούδια που γράφτηκαν τότε ήταν για να γίνουν κατανοητά πολύ αργότερα, να παραμείνουν δροσερά και να κρατάνε τη σκέψη μας ορθή ύστερα από σαράντα χρόνια." (Μίμης Πλέσσας, Το αλφαβητάρι της ζωής μου – βιογραφία, εκδ. MINOS – EMI, 2007).

http://www.youtube.com/watch?v=CvHKIlrghYU
http://www.youtube.com/watch?v=iDHpOclY4aE
http://www.youtube.com/watch?v=3IZWEdz_yzc&feature=related

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι φίλοι μου εμείς οι νεότεροι και λιγότερο έμπειροι να γράψουμε τα τραγούδια της γενίας μας;
Να φτιάξουμε τον δικό μας χρυσό δίσκο;
Μπορούμε...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Freakonomics


Σημεία και τέρατα της οικονομίας
Η κρυφή πλευρά των πάντων

Freakonomics
Συγγραφέας: Levitt Steven D., Dubner Stephen J.
Μεταφραστής: Φιλιππάτος Άγγελος
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα όπλο ή μια πισίνα; Τι κοινό έχουν οι δάσκαλοι με τους παλαιστές του σούμο; Γιατί οι έμποροι ναρκωτικών εξακολουθούν να ζουν με τις μανάδες τους; Πόσο σημαντικοί είναι στ' αλήθεια οι γονείς; Τι συνέπειες είχε η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην εγκληματικότητα;
Οι παραπάνω ερωτήσεις δεν είναι αυτές που συνήθως θέτει ένας οικονομολόγος. Όμως ο Στίβεν Ντ. Λέβιτ δεν είναι ένας συνηθισμένος οικονομολόγος. Είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας που ασχολείται με τα ζητήματα και τους γρίφους της καθημερινής ζωής -από την απάτη και την εγκληματικότητα μέχρι τον αθλητισμό και την ανατροφή των παιδιών-, τα συμπεράσματα του οποίου συχνά αναιρούν τη λεγόμενη συμβατική σοφία.
Ο Λέβιτ ξεκινά συνήθως την έρευνά του με έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και μια απλή ερώτηση που όμως κανείς δεν έχει θέσει ως τώρα. Κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις είναι καίριες: αφορούν ζητήματα ζωής και θανάτου. Κάποιες άλλες είναι, κατά γενική ομολογία, αλλόκοτες. Στον περίεργο χαρακτήρα αυτών ακριβώς των ερωτήσεων οφείλεται και το όνομα του νέου πεδίου έρευνας που παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο: "Freakonomics".
"Σκοπός αυτού του βιβλίου δεν είναι να αντιπαραβάλει το κόστος για τις τσίκλες με τις δαπάνες για τις προεκλογικές εκστρατείες ή να καταγγείλει τους διπρόσωπους μεσίτες ακινήτων ή να εξετάσει τις συνέπειες της νομιμοποίησης των αμβλώσεων στη μείωση της εγκληματικότητας. Ασφαλώς, ασχολείται με αυτά τα ζητήματα, καθώς και με δεκάδες άλλα, από την τέχνη της ανατροφής των παιδιών μέχρι τους μηχανισμούς εξαπάτησης, από την εσωτερική λειτουργία της Κου Κλουξ Κλαν μέχρι τις φυλετικές διακρίσεις στο τηλεπαιχνίδι Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος. Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να αφαιρέσει ένα δυο στρώματα από την εξωτερική επιφάνεια του σημερινού τρόπου ζωής και να εξετάσει τι συμβαίνει βαθύτερα".
Tα οικονομικά, σύμφωνα με τους συγγραφείς, είναι κατά βάθος η μελέτη των κινήτρων: πώς οι άνθρωποι αποκτούν αυτά που θέλουν ή χρειάζονται, ιδίως όταν κι άλλοι άνθρωποι θέλουν ή χρειάζονται τα ίδια πράγματα. Kοινή συνισταμένη των Λέβιτ και Ντάμπνερ -συνυπογράφει το βιβλίο- είναι η πεποίθησή τους ότι ο σύγχρονος κόσμος, παρά τη φαινομενική ασάφεια και πολυπλοκότητά του, και παρά την καταφανή κυριαρχία της δολιότητας, δεν είναι απροσπέλαστος, δεν είναι ακατανόητος και ότι, αν τεθούν οι σωστές ερωτήσεις, παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ό,τι νομίζουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας νέος τρόπος θεώρησης. Εξάλλου, μας υπενθυμίζουν, αν η ηθική αντιπροσωπεύει το πώς θα θέλαμε να είναι ο κόσμος, η επιστήμη της οικονομίας αντιπροσωπεύει το πώς είναι στην πραγματικότητα.

Πηγή:
http://www.livanis.gr/

Νέοι ορίζοντες!


Τελειώνοντας τη ζωή στην Κοινότητα των Ανιχνευτών, όλοι μας έχουμε σταθεί σε εκείνο το σταυροδρόμι από όπου μπορούμε να δούμε την πορεία που έχουμε διανύσει και τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε βιώματα ικανά να μας κάνουν να πατάμε γερά στα πόδια μας και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Μόνο τότε οι επιλογές μας σ' αυτό που ονομάζουμε ενήλικη ζωή θα μπορούν να λαμβάνονται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες που έχουμε μάθει ως τρόπο ζωής.

Ειμαστε απο καλή γενιά..

Σκέφτομουν αν μπορούσα βάλω σε "Συμβολικό πλαίσιο" τις σκέψεις μου τις τελευταίες μέρες.
Σκεφτόμουν τι πιστεύω οτι μπορώ να κάνω πολύ καλά...
Πάντα λοιπόν είχα μια ιδιαίτερη χαρά όταν φορτώναμε το υλικό για την Κατασκήνωση.
Πως θα μπούν φέτος τα πράγματα;
Να βάλουμε πρώτα τα μεγάλα και ογκώδη και μετά τα μπαούλα των Ενωμοτιών η να φορτώσουμε την ξυλεία και μετά τα άλλα;
Προσοχή στις λάμπες! Κάθε χρόνο αγοράζουμε καινούργιες...
Καλά πάλι η Αγέλη το μισό φορτηγό θα το γεμίσει με το πρόγραμμα;
Τώρα όμως το φορτηγό για να πάμε Κατασκήνωση πρέπει να γεμίσει με πολύ συγκεκριμένα πράγματα , όσα μου ζήτησαν και οι φίλοι που σήμερα μοιραστήκαμε τις σκέψεις μας.
Το φορτηγό λοιπόν για τον πρώτο χρόνο της Κατασκήνωσης πρέπει να έχει:

Λίστα υλικών (καταγραφή αναγκών)
Βαλιτσάκι εργαλείων (Ξεχωριστά για κάθε Κλάδο)
Τα σακίδια όλων (γνωριμία με τον καθένα ξεχωριστά)
Καύσιμα (Χορηγίες)
Πολλά χιλιόμετρα (έμπειροι Έφοροι των Κλάδων)
Ασύρματο ( ηλεκτρονική δυναμική επικοινωνία)
Ρέζερβα (υποστήριξη προγράμματος)
Πολλούς συνοδηγούς ( όλους μας)

Η Αθήνα μια μητρόπολη του κόσμου

Καλή Κατασκήνωση...

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Με λογική και συναίσθημα...

Ένας φίλος μια φόρα μου είχε δώσει μια συμβουλή που θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό πεντάλεπτο Αρχηγού για ενήλικες...
Μου είχε πει λοιπόν...
Αν καμιά φορά νιώθεις λίγη ένταση παραπάνω να πηγαίνεις αμέσως σπίτι. Εκεί θα επιλέγεις μια μουσική που σου αρέσει και θα κλείνεις τα μάτια. Θα αφήνεις λίγο την μουσική να σε ηρεμήσει και θα βάζεις τον εαυτό σου να γυρνάει στην παιδική του ηλικία. Να μπαίνει η σκέψη του σε ένα σπίτι που το ξέρει πολύ καλά, γιατί είναι αυτό που μεγάλωσε και ανοίγοντας την πόρτα να πηγάινει στο αγαπημένο του δωμάτιο στο σπίτι όπου δεν είναι άλλο απο το παιδικό του δωμάτιο, αυτό που μεγάλωσε, έκανε όνειρα, φαντάστηκε το μέλλον του.
Εκεί ο καθένας θα βρεί ένα παιδί... Ενα παιδί που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο ίδιος του ο εαυτός...
Ενα παιδί που όσο η μουσική συνεχίζεται πρέπει να μιλήσεις μαζί του γιατί ξαναμιλάς με τον ίδιο σου τον εαυτό που η καθημερινότητα δεν σου επιτρέπει να θυμάσαι οτι πριν μερικά χρόνια έκανες όνειρα στο παιδικό σου δωμάτιο.
Μου έλεγε ο φίλος ...
Να μην ντρέπεσαι, να ακούς τον φίλο παιδί, να ακούς τον εαυτό σου και κάθε φόρα που θα έχεις ηρεμήσει να πηγαίνεις μαζί του μέχρι την πόρτα και να του λες...
Φίλε θα ξαναέρθω να παίξουμε και έιμαι σίγουρος οτι θα είσαι εδώ...
Το δωμάτιο θα μπορούσε να είναι και ή Προσκοπική μας Εστία που μπορούμε να βάλουμε μουσική και την κουβέντα να την κάνουμε με πολλά παιδιά. Η μουσική και η κουβέντα για εμάς τους Προσκόπους λέγεται και χρώμα και περιπέτεια...
Αύριο θα σας γράψω λίγα λόγια για μια παρέα και ένα φίλο...
Καλό βράδυ σε όλους

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Με σεβασμό στο αποτέλεσμα..

Είναι αρκετές μέρες που σκέφτομαι αν πραγματικά πρεπει να σκέφτεται κάποιος με την καρδιά και οχι με το μυαλό. Είναι επισης στιγμές που οταν σκέφτεσαι το αποτέλεσμα της απόφασης να μην τολμας
Να μην τολμας να πεις ότι αισθάνεσαι, ότι νιώθεις, ότι πιστεύεις, ότι θέλεις.
Πρόσφατα με μια παρέα φίλων προσπαθήσαμε να ανέβουμε ενα βουνό και να πάμε κόντρα στον άνεμο. Απο εκείνη την ημέρα άρχισα και εγω να σκέφτομαι κόντρα στον άνεμο και να πιστεύω ότι τελικά είναι προτιμότερο να τολμησεις απο το να πεις "αστο καλύτερα, ίσως κάποια άλλη στιγμή".
Αυτή είναι η στιγμή που θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Διαφορετικό απο μια δράση με χρώμα και περιπέτεια, διαφορετικό απο ενα μεγάλο παιχνίδι. Να δοκιμάσω κάτι που ισως να μην ειμαι έτοιμος.
Δεν μπορω όμως να παγιδευσω την σκέψη μου. Επέλεξα να ειμαι υποψήφιος στην Περιφερεια της Αθηνας γιατί η γενιά μας αξίζει κάτι παραπάνω, γιατί πρεπει να αναλάβουμε την ευθύνη να οδηγήσουμε την Αθηνα σε μια νεα διαφορετική εποχή. Σε μια εποχή που ο Προσκοπισμος έχει την μοναδική ευκαιρία να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Σε μια εποχή που τα πράγματα δεν αλλάζουν, αλλα άλλαξαν.
Ο τίτλος αυτής προσπάθειας είναι "με σεβασμό στο αποτέλεσμα".
Και αυτο θα κανω...
Θα σεβαστω το αποτέλεσμα τις προσπάθειας...

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

JOTA - JOTI...Ένα πρωινό στο ΠΥ.ΒΑ.



JOTA - JOTI; Τι είναι αυτό;
Πρόκειται για τα αρχικά γράμματα των Jamboree On The Air - Jamboree On The Internet, μια διεθνής δράση επικοινωνιακής περιπέτειας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συνδυάζει την Παγκόσμια Συναδέλφωση με τη μαγεία των Αεροπροσκοπικών αντικειμένων.
Φέτος η Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων της Γενικής Εφορίας ετοίμασε κάτι διαφορετικό. Το Προσκοπικό Κέντρο του ΠΥ.ΒΑ., το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου 2010, υποδέχτηκε τις Ομάδες της Αττικής, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να επισκεφθούν τους σταθμούς του JOTA - JOTI:
  • Σταθμός Βραχέων Σημάτων για το JOTA
  • Σταθμός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για το JOTI
  • Σταθμός Αλεξιπτώτου Πλαγιάς
  • Σταθμός Εξομοιωτή Πτήσης
  • Σταθμός Μετεωρολογίας
  • Σταθμός Ασύρματης Επικοινωνίας
  • Σταθμός Πυραυλομοντελισμού
Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις:


Ξεκινήσαμε με παιχνίδια


"Πετάξαμε" στον ουρανό...

  
Ή μάλλον κάποιοι..."προσπαθήσαμε" να πετάξουμε...


Συμμετείχαμε στο JOTA, ανταλλάσοντας ραδιοφωνικούς χαιρετισμούς και κραυγές με την 7η Κοινότητα Ανιχνευτών Βέροιας...


...και στο JOTI μιλώντας διαδικτυακά με Προσκόπους από την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ινδονησία, τη Βρετανία καθώς και με Έλληνες Πρόσκοπους...

Υ.Γ. Ευχαριστούμε το 24ο Σύστημα Αεροπροσκόπων για την ενημέρωση σχετικά με τη δράση

Άγγελος Ζυμβραγουδάκης
Α.Ο.Π. 19ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Κεραμεικού

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Think you know scouting? Think again.



If you still think Scouting is just about boys, tents and woggles, then take a look at our brand new video - you might just change your mind.

With over 200 activities on offer and half a million members (including 60,000 girls) Scouting offers everyday adventure to young people and adult volunteers.
If you would like to have fun, take part in outdoor (and indoor) adventures, learn new skills and give young people the opportunity of a lifetime - then why not think about becoming a volunteer for Scouting?

Πηγή:
The Scout Association
http://www.scout.org.uk/

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Καλό ταξίδι…

Χτές το βράδυ επέστρεψε στον Δημιουργό ένα ενεργό μέλος της Κίνησης από την οικογένεια του 19ου Σ.Ν/Π. Κεραμεικού. Ο Σωτήρης Νικόλης ήταν φίλος και συνεργάτης από το 1995, πατέρας δύο απίστευτων παιδιών, του Αλέξανδρου και του Άρη, είχε μοιραστεί μαζί μας το όραμα της Κίνησης και είχε διατελέσει ταμίας, πρόεδρος και μέλος της Ε.Κ.Σ. του 19ου Συστήματος μέχρι και σήμερα.
Ήταν πάντα δίπλα μας σε ό.τι σχεδιάζαμε, σε ότι ονειρευόμασταν, σε ό.τι… ήταν πάντα με το χαμόγελο και με την ηρεμία που σου έδινε δύναμη να ταξιδεύεις στα ανοιχτά…
Καλό ταξίδι…

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

H Τελετή Ονομασίας των Προσκόπων Έθνους



Η τελετή Ονομασίας των Προσκόπων Έθνους και η απονομή των διακριτικών από τα χέρια της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννας Διαμαντοπούλου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου.
Ήταν 250 πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα αυτοί που έλαβαν το εθνόσημο και φόρεσαν το γαλάζιο μαντήλι με το μαίανδρο, σε μία σπάνια στιγμή για την Προσκοπική τους ζωή, μπροστά στους γονείς τους και στους Αρχηγούς τους.
Η φετινή ήταν η δέκατη τελετή ονομασίας Προσκόπων Έθνους από την ίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, πριν 100 χρόνια, μέχρι σήμερα. Οι Πρόσκοποι Έθνους, Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες, διακρίνονται για τα υψηλά ιδανικά, την πίστη στο Θεό και το αίσθημα προσφοράς προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο. Η ίδια η υπουργός στην ομιλία της ανέφερε ότι «μοιράζεστε μια τιμή του σώματος σας, η οποία λέει πολλά για σας και την Ελλάδα».
Συγχαρητήρια σε όλους και είθε το μονοπάτι της ζωής να οδηγεί τα παιδιά αυτά με πυξίδα τις Αρχές και τις Αξίες του Προσκοπισμού στην επίτευξη των ονείρων τους.
Ένα ιδιαίτερο μπράβο αξίζουν τα παιδιά της Τοπικής μας Εφορείας, για την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Ονομασίας τους ως Πρόσκοποι Έθνους. Μπράβο στον Κωστή Μαυρογιάννη, στον Πέτρο Πετράκη, στον Κώστα Κώτση, στη Βίκυ Σϊνδρου και στην Κωνσταντίνα Λυγίζου από το 15ο Σ.Π.


Στη φετινή Ειδική Δοκιμασία Προσκόπων Έθνους θα συμμετάσχουν άλλα τέσσερα παιδιά μας, ο Πασχάλης Λιόλιος (Κ.Α. Τ.Ε.), ο Άρης Νικόλης (19η Κ.Α.), η Νεφέλη Κουμαριανού και η Νίκη Κοκκίνου (15η Κ.Α.).
Καλή επιτυχία και σε σας παιδιά!
Ανιχνεύετε ψηλότερα και ευρύτερα.